Google gör dig inte rik

Om du vill tjäna pengar och göra det utan att ha ett arbete blir det investerande för de flesta. Vilket får dig att söka råd. På nätet?

Tänk att du söker på nätet efter “Hur blir jag rik?”, sådana saker. Elva miljoner kommer att ha sökt efter det i samma sekund som dig. Man därför anta att folk har betalat rejäla pengar på att rankas högt när man söker efter den och liknande termer.

Kan man kanske anta att de råd som ges, bra eller dåliga, kommer att följas av rätt många personer? Givet att framgång, relativ sådan, kommer när man är bättre än andra så blir man inte bättre än andra om man gör samma sak.

Med andra ord, Google är inget som gör dig rik.

Det är mer komplicerat än så, och logiken håller inte helt. Men jag är sjuk, trött och arg på folk som ger råd om investerande och som gör det för att de vill synas och tjäna pengar på att vara mellanhänder. Det känns någonstans som att rådgivningsindustrin borde förbjudas. Jag tror vi som inte är i den skulle tjäna pengar på det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.