att skriva i solen är så där

Det är fint i solen, batteriladdning kan man säga. Det är mindre bra att ha den som skrivplats. Jag kan inte hitta nåt sätt att skriva utomhus med acceptabelt resultat. Jag har försökt. Kolla bara på den här klumpen till stol som jag cyklat iväg med till närmaste grönområde.

Det jag klarar av att skriva utomhus är nytt. Men det kan jag alltid. På med automaten och fall framåt, ord är enkla, bara att kräka ur sig. Man kan sitta där och låta orden göra sitt.

Men du kan inte bara skriva nytt. För det nya är inte bra. Inte om du är mig. En liten text kan ta år innan den till slut är, enligt mig, läsvärd. Dessa långa, hårda åren av elände och slit sker då alltså inomhus.

Om man aldrig öppnar dörren? Då kan man skapa hela dagen lång. Nåt som, tack och lov, är underskattat roligt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.