ordkomplettering i libreoffice

Ah, här har vi det: ett tips! Från en dålig författare, men ändå. Och det är hyfsat.

Jag skriver oftast i libreoffice. Det är som Word bara gratis. Det ser likadant ut – har bokstäver man kan sätta på det ställen där man vill. Rekommenderas. Fungerar i vilket fall för mig.

En sak irriterar mig alltid när jag skriver och det är förslag på ord, att se dem medan jag skriver. Och varje gång det lyckas att slås på så har jag glömt hur jag får bort. In i menyerna och grotta. Frustration. Duck duck goa på nätet. Runt och runt.

Och till slut en lösning.

Är du trött på att se förslag för ordkomplettering har jag lösningen. Om du skriver KAN till exempel får du ett flytande ord över texten som säger KANALBYGGE. Det irriterar mig. Lösningen är att gå upp i menyn på VERKTYG -> AUTOKORRIGERING -> ALTERNATIV FÖR AUTOKORRIGERING -> ORDKOMPLETTERING. Till vänster ser du WORD COMPLETION. Klicka bort VISA SOM TIPSHJÄLP. Du kommer nu att få en annan jobbig tipsgrej när du skriver. Vill inte du ha den heller så klicka bort AKTIVERA KOMPLETTERING AV ORD.

Och där var livet bättre igen. Varsågoda.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.