två böcker

Det krånglar om man skriver som en idiot. Två böcker, en kan vi kalla Börstorp, en kan vi låta bli att göra det. Bägge böckerna har potential. Jag saxar nu i dem. Det går framåt?

Jag har printat dem och sedan sidorna i slumpvis ordning. Det har tvingat mig att ta varje sida som en enhet – och att inse att jag inte alltid kan identifiera var jag är i boken från slumpvisa meningar. Det har gjort mig stridslysten. Förhoppningsvis rättade de här genomgångningarna till det.

Men så läser jag det precis har rättat. Vad ser jag? Gissa? Själv behöver jag inte gissa för jag har redan sett det: för många ord. Böckerna har svällt igen. Det behöver inte vara dåligt, vettiga saker kan ha krupit in, karaktärer kan ha fått svälla ut och förtydliga sig på bra sätt. … Det blir till att gå över allting och slakta. Igen. Men livet är långt, något ska man väl syssla med.

Bilden? Faktiskt har den med en av böckerna att göra. Det händer saker i den sjön. Mitt i Skövde, herre min je.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.