internet utan reklam

Det fanns, tro det eller ej, en tid där internet befolkades av folk som gillade det de höll på med. Många gjorde en hemsida om något som de gillade. Vi pratar om motsatsen till att göra något som det är menat att andra ska gilla. Hänger ni med? Är konceptet främmande?

(Jag svettas av irritation. Och av att ha ätit upp en påse nachochips.)

Jag pratar om annat än Instagram där du vill locka folk att titta på dina äventyr eller bokbloggar där du försöker få sponsring så du kan leva på det istället för ditt faktiska skrivande.

Var det bättre förr med dessa sidor med fakta igelkottar (som ingen läste)? Eh, ja. Om jag, Anders, som läsare hamnar på en hemsida så är varje reklambit och varje länk till något sidans skapare tjänar pengar på (skrivcoach, hemsidebyggare eller någon annan slags jävla coach) något som gör den sidan sämre. Jag går till din sida för att läsa eller titta på det sidan faktiskt handlar om. Tro det eller ej.

Det skulle underlätta för livskvaliteten om internets innehåll inte slängdes en i ansiktet med avsikten att någon ska tjäna pengar på pajen. Självklart finns mycket fint och kvalitativt kvar. Men internets guider (Google) tjänar inte pengar på de sidorna så man hänvisas inte dit.

Att du vill tjäna pengar är rimligt. Men det gör ditt innehållet sämre då det begravs i skit.

Tänk på det. Några gånger. Människors värde och så vidare.

Om jag skulle ha reklam på den här sidan om jag fick betalt för det? Ingen det här så det får vi aldrig reda på.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.