bli din egen

Svårt att skriva eftersom det finns så mycket text att konkurrera med? Bra, mycket bra. Det behövs konkurrens. Och det behövs att kvaliteten flyter upp till ytan. Om det du skriver kommer att göra det? Fan vet. Men man får hoppas.

Du har dina bloggar, ditt Twitter, dina vad du nu har. Och du har tidningar och teveprogram. Du har platser att få ut din text på. Så, lägg ut den och håll tummarna. Någon kanske läser den.

Jag? Vet inte. Jag säger väl som Dan Carlin att det är gött att klara av att försörja sig utan att behöva lägga band på sig. Med andra ord, det är bättre att tjäna mindre pengar om man får ha kontroll över det man gör. Eftersom jag tjänar noll och intet på det jag skriver är valet rätt enkelt: inte sluta att jobba för valet finns inte.

Men ändå, man kan tänka framåt, se vad som spelar roll. Jag tror inte att jag vill ge ut böcker där någon annan kontrollerar och godkänner innehållet. Å andra sidan, får man betalt kanske man ändrar sig. Och så farligt kanske det inte är.

En annan sak: lyssna inte på teve samtidigt som du skriver! BBC’s Between the Covers är på. Det handlar om böcker – och det är möjligt att det jag skriver är det de pratar om tolkat genom min egen slöhet. Tja, skriver jag att deckare är läsvärda så vet vi just hur lättpåverkad jag är.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.