förenkla din skrivtillvaro, anders

Det börjar rätta till sig med skrivandet, för nu får jag ont i magen av att jag inte äter tillräckligt. Med andra ord klarar jag av att koncentrera mig längre tid. Och jag undrar hur. Att vara hemma från jobbet för att man är förkyld och inte får gå dit underlättar. Men koncentrationen började återvända tidigare än så.

Det kan vara så enkelt som att jag har rensat mitt skrivbord. Det kan ha varit gott om hårddiskar och sladdar, en eller två extra datorer, någon surfplatta, ett par anteckningsblock, pennor. Strumpor. Och datorn, även om den är liten och bärbar, lever nu under bordet. Sladdarna som finns kvar är ledda så de inte syns om man inte anstränger sig.

Baslådan till högtalarna står på golvet under bordet – korkat för ljudets skull, men det finns något som heter prioriteringar. Man kan leva med dunkelt basljud. Särskilt som basljud just ofta är dunkelt. Jag lyssnar heller inte på musik via datorn mer än aldrig.

Enklare uppsättning än förut. Men åstadkommer underligt nog samma sak.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.