Jag hoppas att jag skriver kvalitet

Jag kan verkligen skriva och läsa mer än jag gör nu. Men det har inte känts rätt. Jag har inte fått in information i huvudet och jag har inte fått ut det genom fingrarna. Skrivkramp? Läskramp? Upptagenhet med resten av livet? Lathet?

Nej. Jag tror att det är problem med motivationen. Jag har ingen lust att skriva nån bok. Det vill säga, jag ser inte nyttan med att ha en färdig bok. Om den blir färdigredigerad, om den ges ut av ett förlag eller mig själv – vad sen? Jag tror inte jag vill vara en författare. Prata med folk och bli sedd som en som fipplar med ord. Inte nåt som lockar just nu.

Detta kan bero på att jag har sett och läst och lyssnat på författare som lägger ut orden om sig själva och sitt skrivande – och de låter som hösäckar rent intelligensmässigt. Det verkar, och det är säkert jag som bara är bitter över nåt just nu, som att det som står i fokus är att få ge ut en bok. Kvalitet och ídén med att göra världens bästa bok verkar inte vara på modet just nu.

Jag kan förstå att man vill producera och att det är läsaren som får ta smällen. Men jag vill gärna att det ska vara på ett annat sätt.

Det löser sig naturligtvis när jag fått ordning på boken jag sysslar med nu. Så jag går tillbaka till att ta hand om min ansiktskadade polske gruvingenjör som släpats in på ett hotell i Skövde. … Det låter roligt när man tar det ur sitt sammanhang. Vilket är en grillkväll. På en ledig dag. På Skövdedagen. Helgdagen.

Ha dä!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.